Parcul Natural Porţile de Fier-Ciucarul Mic

Descoperă Mehedinți

Lantul de magazine Sport Vision Romania mi-a oferit sansa de a testa o pereche interesanta de pantofi de alergare, si anume Columbia Sport Facet 75 Alpha Outdry. Utili indiferent de vreme, pot fi purtati atat in drumetii, cat si la alergarile montane. Impermeabili si usori, cu talpa profilata si glezna stabilizata, pantofii de alergare Columbia Sport Facet 75 Alpha Outdry sunt ideali pentru orice iubitor de natura. Afla mai multe despre produsele Columbia accesand site-ul sau facand o vizita intr-unul dintre magazinele Sport Vision din Bucuresti sau din alte localitati din Romania.

Iar pentru ca pantofii de alergare de la Columbia au avut nevoie si de un test, am ales o drumetie scurta, cu teren diversificat, de langa casa. Asa ca am ajuns pe unul dintre cele mai scurte, dar spectaculoase, trasee din zona Cazanelor Dunarii.

Fratele mai mic ce strajuieste Golful Dubova ne-a fost terenul de plimbare intr-o zi calduroasa de noiembrie. Ciucarul Mic (311m) poarta titulatura de “mic” nu datorita altitudinii (pentru ca aceasta de apropie de cea a Ciucarului Mare-316m), ci pentru ca se afla in dreptul Cazanelor Mici, spre deosebire de fratele sau care formeaza intreg peretele vestic al Cazanelor Mari.

DSC_0027

Ajunsi la startul traseului in jur de ora 12, am inceput urcarea destul de sustinuta catre varf. Pana la un anumit punct exista doua marcaje pe aceasta urcare. Triunghiul galben marcheaza un traseu mai lung deasupra golfului, in timp ce traseul pe triunghi rosu ne duce pe un platou, ca mai apoi sa ajunga in punctul de belvedere ce marcheaza si varful Ciucarul Mic.

DSC_0052
DSC_0040
DSC_0009

Privelistea de pe varf este incantatoare, de aici putandu-se admira Cazanele Mari, dar si Ciucarul Mare ori cele mai inalte puncte din zona, Veliki Strbac (768m) si Mali Strbac (628m) In partea opusa, am putut admira Cazanele Mici, dar si spectaculosul drum de pe partea sarbeasca. Ne-am bucurat preţ de cateva minute de aceste privelisti, am surprins cateva cadre si am trecut la partea practica pentru care am plecat la drum. Echipamentul de alergare nu lipseste niciodata, dar de aceasta daca aveam sa fiu atent la cum se comporta pantofii de alergare Columbia Sport Facet 75 Alpha Outdry atat pe zona plata de langa varf, cat mai ales pe terenul accidentat ce urma pe coborare.

La final trebuie sa precizam si faptul ca traseul pe Ciucarul Mic este unul scurt, adresat tuturor celor care vor sa petreaca doua ore in natura. Este locul ideal in zona Clisurii Dunarii, unde va puteti relaxa si de unde puteti privi minunatiile pe care Dunarea le-a creat de-a lungul multor veacuri. Va recomandam tuturor celor care ajungeti in această zona sa descoperiti, la pas, ceea ce natura va ofera, dar si sa o protejati asa cum se cuvine.

Traseul în format GPX:

Comentezi?