Gânduri de Crăciun

Evenimente & Personal

Ce de amintiri îmi trec prin minte în aceste momente, ce de momente unice petrecute în această minunată perioadă. Aş vrea să scriu câte ceva despre ce înseamnă pentru mine sărbătorile de iarnă, aşa că vă invit să parcurgeţi rândurile ce urmează, iar la finalul acestui articol să îmi spuneţi un cuvânt prin care caracterizaţi voi Crăciunul.

În familia mea sărbătorile importante dintr-un an se petrec împreună. Mă consider norocos să am o familie unită si frumoasă, o familie ce a reuşit să îşi păstreze mereu tradiţiile şi obiceiurile. Eu sunt un om mai tăcut în preajma rudelor, dar mereu îi ascult cu atenţie pe fiecare în parte şi încerc să memorez orice sfat pe care ei mi-l ori şi-l dau.

Ca în fiecare an, în data de 24 decembrie ne strângem cu toţii în casa bunicilor din Dr. Tr. Severin, acolo unde parcă reuşim să oprim timpul în loc, acolo unde toate amintirile ne revin ca prin minune în minte. Pentru mine personal casa bunicilor este un tărâm de basm, ştiţi voi, ca în filme ori cărţi cu poveşti de Crăciun. E locul unde în care intru ştiu că sunt aşteptat cu dor de doi oameni pentru care eu şi vărul meu reprezentăm viitor şi speranţa. Acolo este locul unde am locuit pentru prima dată, acolo este locul de unde vin, chiar dacă uneori nu vreau să le dau dreptate, sfaturi foarte utile în viaţă. Vă mulţumesc, dragi bunici, pentru că îmi sunteţi aproape!

Crăciunul ne face mai buni, mai primitori, mai darnici. Farmecul său nu stă în preţul unui cadou, nu stă în marimea ori numarul de daruri primite, ci în bucuria de a împărtăşi cu cei dragi nişte momente. Am stat şi în acest an la aceeaşi masă, cu aceeaşi oameni, în acelaşi loc, dar i-am privit mai des, i-am urmărit şi m-am bucurat alături de ei de farmecul Ajunului. Am avut un moment în care am rămas singur şi am ascultat această bucurie venind dintr-o altă locuinţă. Vărul meu, împreună cu a lui familie, sărbătoreau venirea Moşului cu răsete şi bună dispoziţie, iar eu îmi doresc să îi aud tot mai des aşa şi le mulţumesc pentru exemplul pe care mi-l dau mereu.

Scriu aceste rânduri cu emoţie, dar cu o bucurie imensă în suflet. Am lângă mine părinţii care m-au crescut şi m-am educat, părinţii care m-au învăţat atât de multe în cei aproape 29 de ani de viaţă. A venit clipa ca eu să vă mulţumesc, dragi părinţi! Vă mulţumesc pentru fiecare amintire, pentru fiecare sfat, pentru fiecare zi pe care reuşim să o petrecem împreuna! Vă iubesc necondiţionat!

Nu ar mai fi multe de spus, dar sper ca până la Crăciunul viitor să îmbunătăţesc anumite aspecte din viaţa mea, să fiu sănătos pentru a putea duce la bun sfârşit fiecare plan pe care îl am, aşa că Moşule…tot ce îţi cer de la fiecare Crăciun de acum înainte este să îi am pe cei dragi sănătoşi! Este singura mea dorinţă!

Later Edit: Crăciunul 2020 poate că este unul atipic. Eu cred însă că este și o șansă pentru fiecare dintre noi să redefinească normalul. Să ne bucurăm de lucruri simple, să ne așezăm la masă cu familia restrânsă și, poate așa, vom simți mai bine spiritul acestor sărbători.

Crăciun fericit tuturor!

1 thought on “Gânduri de Crăciun”

Comentezi?