Iarna în Bucegi-a treia parte-testimoniale

Drumeț prin România

Dacă în prima şi în a doua postare am vorbit eu, acum a venit rândul lor, al participanţilor la această aplicaţie, să îşi spună părerile despre sfârşitul de săptămână petrecut în inima munţilor Bucegi. Vă las să îi descoperiţi pe fiecare în parte şi sper să vă convingă prin cuvintele lor să le urmaţi exemplul.

Alina Simion, Director General al Clubului Român Pentru Volunturism: Alina, aproape 20 de ani, prima dată pe munte. Zâmbete, transpiraţie şi peisaje impresionante. Am început aventura pe o vreme însorită ce m-a îndemnat să urc fără oprire. Bine, glumesc…am început să gâfâi după cinci minute de urcat, dar am continuat. Mi-au rămas în minte şi în aparatul de fotografiat brazii pe lângă care am trecut când am început traseul. Am aflat de la Răzvan, fotograful nostru, ce înseamnă să iubeşti muntele şi fotografia, în acelaşi timp. În aplicaţie am descoperit şi cum se sperie ursul, tot ceea ce îţi trebuie…sunt două fete care să cânte. Atenţie! Vinul fiert îndeamnă la colinde! Nu îl folosiţi în exces! Vremea frumoasă, aparatul de fotografiat, voia bună şi joculeţele au făcut fericiţi 43 de oameni! Am descoperit Bucegii alături de oameni frumoşi ce ne-au făcut să zâmbim pe tot parcursul aplicaţiei. Îndrăzneşte să descoperi alături de Clubul Român Pentru Volunturism!

Sorin C. Chineaţă, alergător si blogger: Ce spune un alegător când merge pe munte? “Băi ce-aş alerga pe aici!”. Aşa şi eu. Mă tot uităm la crestele alea şi mă imaginăm alergând pe ele. Nu înainte de a le vizită măcar o dată în mers pentru câteva poze. Cum tot ce s-a întâmplat weekendul asta mi-a depăşit aşteptările, îmi doresc cu nerăbdare ca următoarea escapadă să fie cât mai curând.DSC_0229Alin Grigore, fondatorul Clubului Român Pentru Volunturism: Nu cred că există o zi mai potrivită decât Ziua Internaţională a Voluntariatului pentru debutul unui ONG cum este Clubul Român Pentru Volunturism, o organizaţie înfiinţată din pasiunea a patru tineri pentru tradiţiile şi frumuseţile ţării lor, România. Aplicaţia practică şi workshopul foto au fost un real succes, joculeţele fiind pe placul şi amuzamentul volunturiştilor. Vremea perfectă şi oamenii frumoşi au reprezentat ingredientele pentru două zile de vis, două zile în care s-au stabilit prietenii care probabil o să rămână pe viaţă. Putem spune, la modul cel mai serios, că am plecat din Bucureşti participanţi şi ne-am întors prieteni. Ne bucurăm de interesul manifestat şi abia aşteptăm să organizăm şi alte evenimente, în cadrul cărora sperăm să producem cel puţin la fel de multe zâmbete.

Carmen Irina Eremia: În weekend nu mă aşteptăm să participe atâta lume. Toţi erau entuziasmaţi şi m-am înţeles bine cu ei. Traseul din prima zi a fost uşor, iar cel din a doua zi a fost mai greu dar plin de privelişti uimitoare. Am prins de două ori apusul, iar în a doua zi m-am bucurat că am văzut Peştera Ialomiţei, Babele şi Sfinxul. Workshopul a fost educativ şi interesant, am văzut multe fotografii frumoase acolo. Deabia aştept următoarea mini-excursie organizată de Clubul Român pentru Volunturism.DSC_0238Alex Poștoacă, Vicepreşedinte al Clubului Român Pentru Volunturism: După părerea mea a fost o aplicaţie reuşită, în ciuda grupului numeros şi foarte variat. Oamenii cred că s-au simţit bine, au socializat şi s-au bucurat alături de noi de această experienţă. Vremea a fost minunată şi cred că aerul curat de munte şi peisajele de excepţie ne-au inspirat buna dispoziţie de care aveam nevoie. Fiecare şi-a adăugat în album o colecţie de fotografii de neuitat asupra cărora vor reveni cu siguranţă peste ani şi cred că le va aduce cel puţin un zâmbet, că doar nu de prea multe ori ai ocazia să îl aştepţi pe Moş Nicolae în vârf de munte alături de nişte oameni aşa frumoşi.

Petru Acon, medic al Serviciului Public Judeţean Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa: Wekendul petrecut împreună cu Clubul Român Pentru Volunturism a fost o experienţă în plus pentru tot ceea ce înseamnă Serviciul Public Judeţean Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa. Am avut ocazia să interacţionăm cu studenţi de la mai multe facultăţi din Bucureşti şi am avut multe de învăţat. Echipa noastră este una tânăra, am putea spune că este una în formare şi avem nevoie de cât mai multe experienţe de genul celei din weekend pentru a putea să ne adaptăm oricărei situaţii indiferent de natură ei. Cu membrii clubului am socializat, ne-am distrat şi cel mai important este că am făcut toate activităţile propuse în deplină siguranţă. Am întâlnit o mentalitate matură şi responsabilă atunci când am avut de luat anumite hotărâri împeună, lucru ce ne-a bucurat enorm. Sperăm să ne revedem curând şi în anotimpul cald şi de ce nu să parcurgem cât mai multe cărări cu soare.DSC_0282Adelina Elena Vlad: Pentru mine aceste două zile au însemnat ocazia de a dobândi cunoştinţe noi, de a admira peisaje care-ţi taie respiraţia, de a face totul cu veselie şi voie-bună. Mai pe scurt încântare. Asta-i cuvântul. Am fost încântată de această experienţă. La cât mai multe aplicaţii practice, Clubule Român Pentru Volunturism!

Iosif Cojocaru: A fost o primă activitate reuşită,în care am învăţat cum să facem faţă greutăţilor întâlnite pe traseu. Fiind foarte mulţi am reuşit să nu dăm înapoi,deoarece ne încurajam unii pe alţii. A fost o experienţă care mă va ajuta în următoarele proiecte de acest gen şi eu aş vrea să fie cât mai multe.DSC_0341Silvia Andreea: O primă impresie ar fi faptul că acest weekend a fost unul superb! A fost pentru prima dată când am mers pe munte pe timp de iarnă şi nu regret deloc. Deşi au fost momente chinuitoare, că trebuie să fim realişti, a meritat totul pe deplin. Am putut să mă bucur de natură şi să surprind câteva imagini care par desprinse dintr-un basm. De asemenea ţin să îi mulţumesc lui Răzvan pentru sfaturile legate de fotografie, astfel încât în cea de-a două zi am încercat să urmez paşii dictaţi de el. Mulţumesc şi multă baftă în continuare!DSC_0365Andrei Alexandru: Aplicaţia din munţii Bucegi pentru mine a fost prima drumeţie pe timp de iarnă, am luat hotărârea foarte spontan de a merge, am văzut event-ul pe facebook mi s-a părut interesant. Prima zi a fost foarte specială, la început stăteam puţin mai retras, dar pe traseu (la greu) am întâlnit oameni frumoşi pe care nu îi cunoşteam dar erau dispuşi să împartă chiar şi ultima gură de apă: lucrul acesta a fost un prim pas către o relaţie de prietenie! Iar apoi uşor uşor am început să fim un grup, un factor foarte interesant a fost acela că eram studenţi la diferite facultăţi iar experienţele trăite de fiecare erau nişte poveşti speciale pentru mine. Sfârşitul primei zile m-a prins la o masă cu nişte oameni speciali pe care îi cunoscusem de nici o zi, dar cu care am schimbat experienţe la un pahar de vin. A doua zi a început cu nişte jocuri, continuând cu vizitarea Peşterii Ialomiţei şi cu o drumeţie până la Babele. Nu sunt un pasionat de fotografie, dar peisajele respective m-au făcut să fac mai multe poze într-o zi decât într-o luna normală. Drumul de întoarcere a fost superb, condimentat de bancurile celor de la Salvamont. În încheiere vreau să precizez că a fost o experienţă de neuitat, mă bucur că în această aplicaţie am întâlnit oameni cu care sper să mai petrec astfel de momente.

 

Comentezi?