Tabăra de alergare montană Silviu Bălan-Peştera, Piatra Craiului

Evenimente & Personal

Alergarea a fost prezentă în viaţa fiecăruia dintre noi încă din primele clipe ale existenţei noastre. Alergam prin casă ori prin parc, alergam să ne îmbrăţişăm persoanele dragi sau fugeam să ne ascundem atunci când eram copii şi ne jucam până la epuizare. Consider că orice om poate alerga, orice om trebuie să facă mişcare zilnic pentru a avea parte de o viaţă cât mai sănătoasă şi mai fericită.dsc_1355De doi ani şi jumătate însă,eu văd alergarea cu alţi ochi. M-a ajutat în momente de cumpănă şi mă ajută în continuare să mă relaxez. M-am dezvoltat, am câştigat încredere în propriile forţe şi mi-am depăşit limitele într-un mod responsabil. Am încercat mereu să nu exagerez, am căutat să cer sfaturi persoanelor experimentate şi mi-am dorit să aflu lucruri noi şi utile despre un capitol mai puţin mediatizat în România: alergarea montană.dsc_1359

dsc_1370Alergarea montană, după cum am aflat pe parcusul celor trei zile petrecute în tabăra de alergare montană de la Silviu Bălan, a luat naştere din necesitatea omului de a se deplasa mai repede pe munte. Mai multe detalii nu vă voi scrie aici, întrucât vă sfătuiesc să le aflaţi în următoarele evenimente pe care Silviu şi frumoasa lui echipă le va organiza pe viitor.dsc_1393La sfaturile unor prieteni, dar şi din curiozitate am ales să îmi rezerv ultimul weekend al lunii septembrie pentru această tabără. Cu mult entuziasm aveam să plec din Severin şi să ajung în satul Peştera, acel loc absolut superb de la poalele munţilor Pietrei Craiului. Am fost întâmpinat de Bianca şi de Silviu, cei doi oameni care se ocupă de organizarea taberelor. Pe site-ul www.silviubalan.ro puteţi găsi informaţii preţioase despre fiecare acţiune în parte.

dav

După ce ne-am strâns cu toţii la Casa Grama, Silviu ne-a făcut o mică prezentare teoretică despre tehnicile de alergare montană, despre ce înseamnă acest sport, despre istoria concursilor din România, dar am vorbit şi despre Maratonul Pietrei Craiului, cel mai vechi concurs de alergare montană care se va disputa pe 1 octombrie. Sper ca în anii ce urmează să fiu suficient de bine pregătit fizic şi psihic şi să iau startul la această cursa…poate la ediţia nr. 12, fiind născut într-o zi de 12.

dav

Sâmbătă dimineaţă toate noţiunile teoretice pe care le aflasem cu o seară înainte aveau să ne fie arătate la începutul turei de alergare. Atelierele pe care le-am făcut ne-au ajutat pe toţi să avem parte de o tură specială, solicitantă şi de neuitat. Tehnicile de urcare şi coborâre ne-au ajutat în tură, dar mai important este că ne vor ajuta pe viitor. Ne-am împărţit în două grupuri, unul avea să parcurgă un traseu mai lung, iar al doilea, din care am făcut şi eu parte, avea să facă o tură de aproximativ 25km pe acest traseu:

https://www.strava.com/activities/723187491

dav

La finalul primei zile cu toţii ne-am declarat fericiţi şi entuziasmaţi de o zi cu vreme foarte buna. Am privit un film despre MPC şi am realizat în acele momente de ce este acest eveniment atât de iubit şi de respectat în rândul alergătorilor montani din România.

dav

Ultima zi a fost mai relaxantă, începută cu o încâlzire, urmată de un concurs la care toţi participanţii au fost câştigători şi încheiată înainte de prânz cu o scurtă tură în alergare uşoară. Eu m-am simţit perfect, fiind înconjurat de oameni cu aceeaşi pasiune ca şi mine, oameni cu diverse experienţe şi poveşti. S-a lăsat cu premii, diplome, fotografii şi multă voie bună.

dav

Închei articolul cu mulţumirile de rigoare. Silviu şi Bianca au fost gazde, ghizi şi profesori, dar mai important, sunt doi oameni dedicaţi şi frumoşi, prietenoşi şi foarte bine pregătiţi. Mulţumesc pentru fiecare sfat şi pentru fiecare încurajare de pe întreg parcursului taberei. Şi pentru că orice sportiv trebuie să se hrănească, îi mulţumesc mamei lui Silviu pentru bunătăţile gătite în fiecare zi. A fost deosebit de plăcut să vezi oameni din generaţii diferite înţelegându-se aşa de bine. Felicitări tuturor celor implicaţi în acest eveniment, de la organizatori până la participanţi. M-aţi făcut să aştept cu nerăbdare următoarea tabără.

Fotografiile din acest articol au fost realizate cu Nikon D7000 si Huawei P9Lite

Comentezi?